NOAH logo
Forsiden > Dyr i havet

Dyr i havet

21 nov. 2018: Dyr i havet »

Mens Island oppretter verdens første fristed for hvaler som har blitt holdt i fangenskap, ønsker politikere i Senterpartiet økt sel- og hvalfangst i Norge. NOAH har kjempet mot fangst av sel og hval i snart 30 år, og vi ser alvorlig på at politikere i 2018 fremmer forslag som dette. Les mer »

4 feb. 2015: Selfangst »

Subsidiene som opprettholder den norske selfangsten er fjernet i årets statsbudsjett. Les mer »

9 jul. 2014: Selfangst »

Dr. Andrew Butterworth er veterinær og foreleser i “animal sciences” ved Universitetet i Bristol. Han har publisert flere vitenskaplige artikler om sjøpattedyr, seler og selfangst. Les mer »

26 jun. 2014: Selfangst »

Over de siste to årene har Norge drevet en innbitt kamp mot dyrs rettigheter på den internasjonale arenaen. Les mer »

22 mai. 2014: Selfangst »

Selproduktforbudet oppretthodles av WTO! "En viktig og gledelig seier for både selene og alle andre dyr", sier NOAH som har jobbet tett på saken. Les mer »

15 mai. 2014: Selfangst »

Den siste selen blant de ca. 12 000 som mistet livet i årets fangst, døde 15.mai. Samme dag ble grunnlovsjubileet feiret på Stortinget. Les mer »

24 apr. 2013: Selfangst »

NOAH var nylig tilstede ved en WTO-høring i Genève, i forbindelse med at Norge og Canada har klaget inn EU-forbudet mot salg av selskinnsprodukter. Les mer »

7 aug. 2012: Selfangst »

De norske polarselene slaktes for pelsens skyld i en fangst som store deler av verden fordømmer. Kystselenes skjebne er ikke like kjent, men den er like trist: De drepes rett og slett fordi noen ikke liker dem. Les mer »

7 jul. 2012: Hvalfangst »

Hvaler. Foto: Scott Portelli NOAH – for dyrs rettigheter og Dyrebeskyttelsen Norge deltok også i år på den Internasjonale Hvalfangstkommisjonen (IWC), som i år ble holdt i Panama. Les mer »

13 jun. 2012: Hvalfangst »

Grindhval-drapene på Færøyene har de siste årene skapt kraftige protester. Nordic Committee on Bioethics inviterte til seminar om hvalfangst nettopp her, og NOAH holdt foredrag. Les mer »

28 mar. 2012: Hvalfangst »

Vågehvalhunn med unge. Den norske hvalfangsten startet med enorme lidelser for hvalene og svimlende økonomisk gevinst for hvalfangerne. Idag er hvalfangsten kun en byrde for Norge, både økonomisk og i forhold til vårt rykte som nasjon. Les mer »

22 mar. 2012: Selfangst »

Christer Falck har nylig spilt inn "Robinsonekspedisjonen Vinter" i Rauland i Telemark, og har i den forbindelse brukt selskinnssko og reinsdyrpels. Les mer »

22 mar. 2012: Selfangst »

Utenlands profilerer myndighetene Norge som en selfangstnasjon - som ikke viker tilbake for en lang og dyr WTO-prosess for å tekkes næringens ønsker. Men hvor populær er egentlig selfangsten? Les mer »

22 mar. 2012: Selfangst »

"I love rock n´ roll" gjorde legenden Joan Jett verdenskjent. Som mange andre artister har hun også en lidenskap for dyrs rettigheter. Les mer »

22 mar. 2012: Selfangst »

NOAH benytter Den Internasjonale Selens Dag 22. mars til å informere stortingspolitikere om hvorfor selfangsten ikke bør drives for norske skattebetaleres penger. Les mer »

1 sep. 2011: Fiskeindustri »

Hvert år blir tusenvis av delfiner drept i Japan. Mange av de i en skjult bukt i Taiji, Japan. Les mer »

11 jul. 2011: Hvalfangst »

I gårdsdagens møte i den Internasjonale Hvalfangstkommisjonen (IWC) avviste Norge, Japan og Island dyrevern-anbefalinger fremlagt av Storbritannia som følge av et ekspert-seminar på dyrevelferd holdt i april. Les mer »

11 jul. 2011: Hvalfangst »

Denne uken vil den Internasjonale Hvalfangstkommisjonen møtes igjen, og to forslag vil bli lagt frem som kan bringe IWC i retning av en mer moderne verneorganisasjon. NOAH-for dyrs rettigheter følger nøye med på den norske delegasjonens holdning. Les mer »

10 jul. 2011: Hvalfangst »

Norsk hvalfangst er en nedadgående industri som nordmenn har mistet appetitten og interesse for. Dette er budskapet til de to dyrevernorganisasjonene NOAH – for dyrs rettigheter og Dyrebeskyttelsen Norge når de denne uken drar til Jersey for å delta på det årlige møtet i Den Internasjonale Hvalfangstkommisjonen (IWC) sammen med sin samarbeidspartner WSPA (World Society for the Protection of Animals) Les mer »

5 jul. 2011: Hvalfangst »

I forbindelse med at Hvalfangstkomissærstillingen flyttes fra utenriksdepartementet til fiskeri- og kystdepartementet, har regjeringen gått ut med en melding om at det er "ro rundt hvalsaken". Norske dyrevernorganisasjoner mener det er ønsketenkning. Les mer »