NOAH logo
Forsiden > Frokost-9 > Tabouleh 31. aug 2012

Tabouleh

FOTO: Knut Bry/Tinagent.com

Til 4 porsjoner:

2,5 dl couscous

4 store tomater

1 agurk

2 medium vårløk eller sjalottløk (kan sløyfes)

2 planter persille (ca. 2–3 dl hakket)

2 ss finhakket fersk mynte

6 ss presset sitronjuice

1⁄2 dl olivenolje

Fint havsalt og pepper

Couscous er noe av det enkleste og raskeste man kan lage. Det tar bare noen minutter å tilberede det. Man kan også bruke bulgur eller quinoa hvis man ønsker en mer mettende og næringsrik salat. Denne salaten er god alene som en lett lunsj, eller som del av et middelhavsinspirert måltid servert sammen med hummus, oliven, falafler og brød. Salaten passer også bra som piknikmat, eller som tilbehør til grilling.

Tilbered couscousen slik det står på pakken. Rør lett i den ferdige couscousen med en gaffel, og la den bli avkjølt før du blander inn resten av ingrediensene. Skjær opp tomatene og agurken i små biter. Hakk løken fint. Bland grønnsakene og couscousen i en stor bolle. Hakk persillen og mynten og bland det inn. Hell olivenolje og sitronsaft i salaten, og bland det inn. Smak til med salt og pepper til slutt.

Bli medlem