NOAH logo
Forsiden > Forsøksdyrindustri > Undervisning

Undervisning

17 nov. 2008: Undervisning »

Nye studenter på Norges Veterinærhøgskole (NVH) får sammen med velkomstbrevet tilsendt et dokument hvor de bli bedt om å skrive under på en erklæring om at de godtar dyreforsøk. NVH opplyser ikke studentene om at de har rett til å nekte dette. NOAH – for dyrs rettigheter har fått flere henvendelser fra studenter som reagerer på [...] Les mer »

17 nov. 2008: Undervisning »

Siri Martinsen deltok som representant for InterNICHE/NOAHs Etisk Læring -kampanje. Seminaret kom til på initiativ fra Adrian Smith og Karina Smith ved Norges Veterinærhøgskole, som driver databasen NORINA, [...] Les mer »

1 jan. 2007: Undervisning »

Biologi betyr læren om livet, men det er ikke mye liv man ser i løpet av de første tre årene som biologi-student. Les mer »

4 apr. 2005: Undervisning »

I mai kan du få med deg vårens mest inspirerende arrangement for dyrs rettigheter. Konferansen “Alternatives in the Mainstream: Innovations in life science education and training” kan gi deg dyrerettighetsfilosofi fra verdens mest kjente rettighetsfilosof, et solid vitenskapelig innblikk i alternativer fra universitetslærere fra hele verden, unike erfaringer fra verdenskjente etologer som har studert frie [...] Les mer »

1 jan. 2005: Undervisning »

Lara Rasmussen har i over ti år drevet kirurgisk praksis som veterinær. Her forteller hun sin historie – fra studenten som kjempet i motvind for å beholde sin medfølelse med dyr, til læreren som ikke tillater sine studenter å være medfølelsen foruten. Les mer »

5 des. 2004: Undervisning »

NOAHs kampanje «Etisk Læring» til UiB: Oppfordrer studenter til å nekte dyreforsøk Kontakt: Siri Martinsen, leder: 95944499 Jan Magnus Weiberg-Aurdal, talsperson NOAH-Bergen: 95886674 NOAH-for dyrs rettigheter setter fokus på dyreforsøk ved universitetet i Bergen med et arrangement på Kvarteret tirsdag 7. desember, og oppfordrer studenter til å ta ansvar for egen etikk ved å nekte dyreforsøk. NOAHs leder Siri Martinsen, første [...] Les mer »

1 jan. 2004: Undervisning »

Rotte Spørsmål og svar om dyreforsøk i undervisningen av Siri Martinsen. Les mer »

1 jan. 2004: Undervisning »

Kaniner. Foto: NOAH Samvittighetsfrihet er ingen selvfølge for studenter innenfor naturfagene. Men samvittighetsnekterne blant studentene blir stadig flere verden over – og vinner stadig oftere. Les mer »

1 jan. 2004: Undervisning »

Nekt dyreforsøkene - det nytter! Syv gode råd til studenter som vil nekte bruk av dyr. Les mer »

1 feb. 1998: Undervisning »

av Siri Martinsen Birgit Kölln fra Tyskland og Morten Larsen fra Danmark er studenter som av samvittighetsgrunner ikke kunne leve med å utsette dyr for lidelser for selv å kunne gjennomføre en utdanning. Begge tok et valg om å utebli fra slik undervisning. De presenterte isteden de mange alternativer som i dag eksisterer, for sine universiteter. [...] Les mer »

1 jan. 1997: Undervisning »

av Siri Martinsen Det er et sjokk for mange studenter når de oppdager at det å begå drap er blant kriteriene for å bestå eksamen. Selvsagt er det ikke snakk om straffbare drap. Nei, kun helt lovlige, uskyldige og normale drap; drap av dyr. Dyreforsøk og disseksjoner av dyr som er avlivet for formålet, inngår som [...] Les mer »