NOAH logo
Forsiden > Forsøksdyrindustri > Hunder og katter mot… 16. jan 2005

Hunder og katter mot Iams-dyreforsøk

Kontakt:
Yvonne Taylor, PETA, tlf. 0044 (0)7736 778914 (mobil)
Siri Martinsen, NOAH, tlf. 959 444 99 (mobil), 22 11 41 36 (kontor)
Dawn Carr, PETA, tlf. 0044 (0)20 7357 9229, direktelinje 0044 (0)20 7357 9224

PETA og NOAH mener at multinasjonalt selskap må slutte å skade og drepe dyr i tester av katte- og hundemat.

Oslo: Kledd i fangedrakter og med katte- og hundemasker skal aktivister presse seg sammen i bur for å illustrere lidelsene til dyr som vanskjøttes og drepes i tester utført av hundematprodusenten Iams. Iams er eid av Procter & Gamble og produserer også dyrematmerket Eukanuba. Medlemmer av NOAH og PETA vil demonstrere med skilt med påskriften «Stopp Iams’ dyretester», mens en av aktivistene kommer til å vise filmopptak av de forferdelige forholdene i et at Iams’ kontraktlaboratorier.

Dato: mandag 17. januar
Tidspunkt: kl. 12.00
Sted: Egertorget

En person tilknyttet et laboratorium i Østerrike melder om at hunder brukt av en dyreforsker som skal være lønnet av Iams, jevnlig ble sparket og slått. Mange av dem ble også mentalt forstyrret etter å ha vært innesperret i små betongceller i opptil syv år. Også andre aktiviteter som Iams står bak, er forkastelige. En hemmelig etterforsking PETA foretok i USA, avslørte grovt dyreplageri ved et av Iams kontraktlaboratorier. Minst 27 hunder ble drept, mens andre døde av sykdommer de ikke fikk behandling for. Dette til tross for Iams’ forsikringer om at ingen dyr brukt i Iams tester noensinne kom til å bli drept med overlegg. PETAs etterforsker fant også følgende:

– hunder stengt inne i små bur på ubestemt tid.
– hunder som hadde fått stemmebåndene operert vekk for at de ikke skulle bjeffe.
– hunder med ørebetennelse, tannråte og skadede poter, som de ikke fikk behandling for.
– ansattes beretninger om en levende kattunge som hadde blitt spylt ned et avløp.
– livredde, usosialiserte dyr.
– kenneler som var brennhete om sommeren og iskalde om vinteren.
– hunder som ble tvangsforet med matolje gjennom slanger i halsen.

Forbrukerne har presset Iams hardt når det gjelder bruk av kontraktlaboratorier til testing av hunde- og kattemat, og dyrematprodusenten kunngjorde nylig at de skal trekke seg ut av alle kontrakt- og universitetslaboratorier innen oktober 2006. Selskapet planlegger imidlertid å doble størrelsen på sitt eget laboratorium i USA og kommer til å fortsette å utføre eksperimeter på dyr i laboratorier – selv om slike tester verken er nødvendige eller lovpålagte.

-Iams utfører grusomme eksperimenter på katter og hunder samtidig som de fôrer kundene med usannheter om at de bryr seg om dyr, sier PETA-direktør Dawn Carr.

-Nytt dyrefôr bør testes hjemme, ikke på ensomme hunder og katter sperret inne i hemmelige laboratorier, sier Carr.

-De som virkelig bryr seg om dyr forstår at en såkalt «forsøkshund» har akkurat de samme behov og ønsker som deres egen hund hjemme – og føler akkurat samme smerte og frykt, sier NOAH-leder Siri Martinsen.

-NOAH oppfordrer ansvarlige dyreeiere til å boikotte produkter som baserer seg på andre dyrs lidelse, avslutter Martinsen.

Filmopptak i fjernsynskvalitet av dyr i et av Iams-kontraktlaboratorier vil bli vist på stedet. Gå til IamsCruelty.co.uk hvis du vil vite mer.

___

Relaterte mediaoppslag:
-Dyremishandling hos fôrprodusent [Vårt Land, 12.01.05]

Bli medlem