NOAH logo
Forsiden > Forsøksdyrindustri > Hundene forblir hjemme… 22. nov 2007

Hundene forblir hjemme – aldri tilbake til Løken Gård

Hundeeierne fryktet at valpene de solgte, skulle brukes i dyreforsøk etter at Løken Gård hadde lurt til seg hundene. Etter en midlertidig rettslig forføyning, tidligere i år, kom hundene tilbake til sine familier. Nå er det endelig fastslått at hundene er trygge og at de aldri skal tilbake til Løken Gård.

Hundene forblir hjemme
Oppdretterne som solgte valper til Løken gård i Eidsberg, får beholde hundene sine.
Rettsaken skulle startet 14. mars, men nå har partene ingått forlik.

– Vi er kjempeglade. Det var verdt alt arbeidet vi har lagt ned i denne saken. Det var denne slutten vi ville ha, og den fikk vi, sier Torill Hornstuen.

Torill Hornstuen fra Åmot er en av tre hundeoppdrettere som i fjor sommer solgte Halden-støvere til Løken gård.

Fryktet dyreforsøk
Gården i Eidsberg driver med oppdrett av forsøksdyr, og Hornstuen fryktet at valpene hun solgte skulle brukes som forsøksdyr.

– Det ble sagt at de skulle brukes som kombinert jakt og familiehund, og vi solgte dem da en tispe og en hannhund. Så fikk vi vite senere at de sto oppstallet i bur på Løken forsøksgård, og da ble vi mildt sagt forferdet, sier Hornstuen.

Hun mener at eierne av gården ikke opplyste om at hundene skulle til Løken Gård da de kjøpte valpene.  Paret som kjøpte de sju hundene hevder at valpene var kjøpt privat som familiehunder og aldri skulle brukes til avl.

I januar fikk de opprinnelige eierne hente hundene fra Løken gård. Nå er det klart at de får beholde hundene for godt.

Over 100 hundre hunder er igjen
Resultatet for hundene som kom ut av Løken Gård er en seier, men vi må ikke glemme at det fortsatt er over 100 hunder som fortsatt holdes på Løken Gård. Majoriteten av disse selges til ulike dyreforsøk i norden. NOAH – for dyrs rettigheter oppfordrer derfor til større engasjement mot Løken Gård, slik at forsøksdyrstasjonen kan stenges og hundene få sin frihet tilbake.

Les mer om Løken Gård og skriv under på oppropet
Les mer om saken hos NRK og Smaalenene

Bli medlem