NOAH logo
Forsiden > Forsøksdyrindustri > Familiedyr kan ende opp… 11. des 2006

Familiedyr kan ende opp i forsøksdyrstasjon

De siste ukers avsløringer viser at Løken Gård, som leverer hunder og griser til forsøk, både kjøper opp private familiehunder og planlegger å levere forsøkskatter også. Nå advarer NOAH – for dyrs rettigheter folk om å kontrollere potensielle hjem til katter og hunder ekstra nøye.

– Avsløringen av at Løken Gård lurer til seg hunder og gir inntrykk at de er ute etter et familiemedlem og en turkamerat, mens hunden i virkeligheten blir stuet inn i en forsøksdyroppdrett, viser klart og tydelig at alle som vil skaffe nye hjem til dyr må være svært påpasselige. Nå kan det tyde på at Løken Gård er ute etter katter også, og det er grunn til å tro at de i disse dager er i oppstartfasen og at folk må være ekstra på vakt mot useriøse personer som ønsker katt. NOAH ber folk innstendig om å være obs på at dyrene som de vil finne nye hjem til ikke havner på Løken Gård! Både hjemmebesøk før man overlater ansvaret for dyret til andre, og oppfølgingsbesøk bør utføres, sier Siri Martinsen, veterinær i NOAH – for dyrs rettigheter.

Løken Gård har i media forsvart sine hundekjøp med at hundene har det like bra hos dem som hos en vanlig familie. NOAH reagerer kraftig på dette:

– Løken Gård har nå ca. 150 hunder som lever i stimulifattige kenneller. Kontrasten er svært stor til hunder som får løpe og leke og lever sammen med en familie som er glad i dem. Flere av forsøkene Løken Gård har solgt hunder til er smertefulle. Nyreskader, tannkjøttskader og lungeskader er blant de belastninger hunder fra Løken Gård er blitt påført i norske forsøk. Hunder har også blitt solgt til utenlandske laboratorier, forteller Martinsen.

Det er skremmende at familiedyr som folk tror de gir til gode hjem ender opp som i en forsøksdyrkennell. Men dyrene som Løken Gård selv avler, lider naturligvis like mye. NOAH har hatt flere kampanjer mot Løken Gård, og ønsker å stenge virksomheten.

– Løken Gård leverer dyr til forsøk det finnes gode alternativer til; f.eks. «akkuttforsøk» hvor dyrene blir utsatt for operasjoner for så å dø. Det finnes gode kunstige modeller for slik operasjonsutprøving. Alle dyrene på Løken Gård bør frigis – de som har blitt fralurt private eiere bør få komme tilbake til sine opprinnelige hjem, de andre vil NOAH med den største glede være med å skaffe gode hjem til. NOAH vil vurdere om Løken Gård kan anmeldes for en del av de lugubre forhold som er kommet frem; bl.a. å starte oppdrett av katter til forsøk uten tillatelse, avslutter Martinsen.

For mer informasjon, kontakt: NOAH v/ Siri Martinsen, 959 444 99

Mer informasjon om saken her.

Bli medlem