NOAH logo
Forsiden > Forsøksdyrindustri

Forsøksdyrindustri

11 jul. 2017: Forsøksdyrindustri »

NOAH støtter The Body Shops nye kampanje, Forever Against Animal testing som har som formål å få på plass et verdensomspennende forbud mot testing av kosmetiske produkter og ingredienser på dyr en gang for alle. Les mer »

11 mar. 2013: Forsøksdyrindustri »

NOAH har ikke uventet mottatt mange henvendelser i forbindelse med det nye forbudet mot salg og import av dyretestet kosmetikk i EU og EØS. Les mer »

11 mar. 2013: Forsøksdyrindustri »

Mandag 11. mars 2013 blir det forbudt å selge og importere dyretestet kosmetikk i Norge og andre land innenfor EU og EØS. Les mer »

21 feb. 2013: Forsøksdyrindustri »

Når: Kl 15-17 Søndag 28.04.13 Hvor: Eidsvolls plass (foran Stortinget) Om arrangementet: NOAH-aktivister i Oslo markerer Forsøksdyrenes dag med en minnemarkering med lystenning og symbolske kister. Vi kommer også til å dele ut informasjon om kosmetikktesting og NOAH generelt. Ta med venner! Les mer »

31 jan. 2013: Forsøksdyrindustri »

Denne våren innføres forbud mot salg og import av dyretestet kosmetikk i EU. 11. mars 2013 blir en historisk milepæl for forsøksdyrene. Les mer »

13 jan. 2013: Forsøksdyrindustri »

Fra mandag 11. mars 2013 ble det forbudt å selge og importere dyretestet kosmetikk i Norge og andre land innenfor EU og EØS. Les mer »

9 des. 2012: Forsøksdyrindustri »

Som medlem av Forsøksdyrutvalget har Siri Martinsen stanget hodet mye mot veggen, men det har jammen blitt noen sprekker i den også. Les mer »

9 des. 2012: Forsøksdyrindustri »

Karen Blixen, (1885-1962) var en dansk dikter og forfatter, kjent bl.a. for verkene Syv Fantastiske Fortællinger, Vinter-Eventyr og Den Afrikanske Farm. Les mer »

9 des. 2012: Forsøksdyrindustri »

Mange forsøksdyr lever, lider og dør uten at knapt noen annen enn de som bruker dem vet om deres eksistens. Les mer »

5 des. 2012: Forsøksdyrindustri »

De 3R-er - refine, reduce, replace - er et veletablert begrep innen forsøksdyrmiljøet, og handler om at alle egentlig vil bort fra å bruke forsøksdyr. Men vil de egentlig det? Les mer »

5 des. 2012: Forsøksdyrindustri »

En kort oversikt over dyr brukt i dyreforsøk i Norge, og hva de brukes til. Les mer »

4 aug. 2012: Forsøksdyrindustri »

Kanin i dyreforsøk. Flere store kosmetikkmerker - Avon, Yves Rocher, L`Occitane, Estee Lauder og Mary Kay - kan nå dessverre ikke lenger regnes som dyrevennlige. Les mer »

24 apr. 2012: Forsøksdyrindustri »

Det nærmer seg 2013 og EUs totalforbud mot dyreforsøk for kosmetikkformål, men kosmetikkbransjen prøver å få utsatt fristen. Les mer »

27 jan. 2012: Forsøksdyrindustri »

Michael Balls er professor i zoologi, styreleder av Fund for the Replacement of Animals in Medical Experiments og redaktør av vitenskapstidsskriftet Alternatives to Laboratory Animals. Les mer »

3 mai. 2011: Forsøksdyrindustri »

NOAH – for dyrs rettigheter markerte den internasjonale Forsøksdyrenes uke ved å sette fokus på dyr som utnyttes i kosmetikkindustrien i en minnestund foran Stortinget. Les mer »

29 apr. 2011: Forsøksdyrindustri »

NOAH - for dyrs rettigheter markerer den internasjonale Forsøksdyrenes uke ved å sette fokus på dyr som utnyttes i kosmetikkindustrien. EU vurderer nå å utsette sitt varslede forbud mot dyretestet kosmetikk, og NOAH vil be norske myndigheter gå foran med et godt eksempel og innføre et forbud i Norge. Les mer »

16 apr. 2011: Forsøksdyrindustri »

Hvert år markeres forsøksdyrenes uke over hele verden. NOAH ønsker også i år å sette fokus på denne uken, både med en større markering i Oslo og stands over hele Norge. Les mer »

18 des. 2010: Forsøksdyrindustri »

I over 20 år har norske laboratorier utført smertefulle tester på mus, til tross for at forskerne lenge har stått klare med bedre alternativer. Les mer »

1 jun. 2010: Forsøksdyrindustri »

Dyreforsøk forsvares gjerne med at vi veier vår nytte opp mot ulempene for dyrene. Men vi har selv laget vektskålen, og tvunget dyrene til å ta plass. Les mer »

17 nov. 2009: Forsøksdyrindustri »

En opinionsundersøkelse som ble gjort i seks forskjellige land i EU, viser at 8 av 10 vil at det skal bli forbudt med plagsomme forsøk på dyr. Les mer »